Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 5. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Ke­mi­läi­nen Päivi Koskela kertoo, mil­lai­sen ku­ri­muk­sen korona ai­heut­ti yrit­tä­jäl­le

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Onko Kemi jä­mäh­tä­nyt 1970-lu­vul­le?

Kemin kaupunginhallitus päätti, että kertaalleen jo peruttu valtuuston kokous järjestetään koronan aiheuttamasta terveysuhasta huolimatta. Miksi? Mikä on niin tärkeä asia, että kannattaa riskeerata ihmisten terveyttä ja jopa ihmishenkiä?

Kaupunginorkesterin lakkauttaminen on niin tärkeä asia, että ihmisten terveys ja ihmishenki kannattaa kaupunginhallituksen mielestä riskeerata. Tämä on todella outo ajatus, koska musiikin, kuten kulttuurin yleensäkin pitäisi tukea ihmisten terveyttä ja hyvinvointia. Nyt kerätään riskeistä huolimatta valtuusto kokoon, vaikka osa päättäjistä ei terveydellisistä syistä voi kokoukseen osallistua.

Kaikille valtuutetuille on kaupunki kustantanut pädit ja nettiliittymät. Miksi niitä ei käytetä etäkokouksen järjestämiseen? Kemissä on kaupunkilaisten kustantama tietohallinto, jonka nimenomaan tällaisissa tilanteissa pitäisi kyetä järjestämään etäkokouksia. Muissa kaupungeissa pääsääntöisesti kokoukset pystytään järjestämään etänä, miksei Kemissä, ihmekaupungissa?

Onko kaupunki todellakin jämähtänyt 1970-luvulle? Vai onko tämä enemmänkin virkamiesten tahtotilakysymys, jotta kaupungille vaaleilla valitut valtuutetut eivät pääsisi päättämään asioita?

Reima Halme

Kirjoittaja on Kemin kaupunginorkesterin lyömäsoittaja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.