kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Myös opis­ke­li­jat kan­ta­vat huolta mat­kai­lus­ta

Lapin yliopiston ylioppilaskunta, Lapin ammattikorkeakoulun (amk) opiskelijakunta ja yliopiston matkailututkimuksen opiskelijat sekä Lapin amk:n restonomiopiskelijat ovat huolissaan Lapin matkailun tulevaisuudesta korona-pandemian vaikutteiden alla. Kannatamme terveellisten ja turvallisten "matkailukäytävien" rakentamista Lappiin niissä rajoissa, mitä koronatilanne sallii.

Opiskelijoita huolettaa matkailualan tulevaisuus. Lapland Hotels ja Lapland Safaris-ketjut ilmoittivat yhteensä noin 2 000 henkeä koskettavista yt-neuvotteluista. Jos Lappiin ei pystytä rakentamaan turvallisuusrajoissa matkailukäytäviä helpottamaan ahdinkoa, on matkailun totaalisella näivettymisellä ja sitä seuraavalla konkurssiaallolla taatusti vaikute myös matkailualan opiskelijoiden tulevaisuusnäkymiin. Seurauksena on epävarmuutta tulevaisuudesta ja siitä, mikä lopulta on esimerkiksi viiden vuoden kuluttua se matkailualan profiili, mihin opiskelijat korkeakouluista valmistuvat.

Toivomme jo nyt, että vaikean ajan yli pystytään katsomaan huomiseen ja vahvistamaan esimerkiksi valtion taholta matkailututkimusta ja alan asiantuntijakoulutusta tki-investoineilla, joilla vauhditettaisiin matkailun tason palauttamista koronan jälkeen.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi