Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Malttia ja em­pa­tiaa ko­ro­na­vi­rus­kes­kus­te­luun

Kaupunginvaltuutettu Matti Henttunen (kok.) esittää Suomen hallituksen tuhoavan taloutemme ja väittää perusteluna sille olevan, että Suomi haluaa pidentää “muutaman vanhuksen elämää muutamalla vuodella” (LK 28.3.). On selvää, että koronaviruksen leviämisen hillitsemiseen tähtäävien rajoituspäätösten tavoitteena on pelastaa vanhusväestöön kuuluvien henki.

Kyse on myös siitä, että esimerkiksi opettajien, varhaiskasvatuksen työntekijöiden ja hoitohenkilökunnan terveyttä on suojeltava, jotta yhteiskunta pysyy pystyssä, terveydenhuoltojärjestelmä ei ylikuormitu ja hoitoa eniten tarvitsevat pääsevät hoitoon. Koronavirus voi olla vaarallinen sairaus myös muille kuin riskiryhmiin kuuluville.

Marinin hallituksen rajoitustoimissa on kyse äärettömän vaikeasta tasapainottelusta talousvaikutusten, perusoikeuksien ja terveysvaikutusten välillä. Päätöksiä tehdään kovassa paineessa ja erilaista informaatiota on valtavasti. Huolellista punnintaa on tehnyt myös eduskunnan perustuslakivaliokunta osaavan puheenjohtajansa Johanna Ojala-Niemelän (sd.) johdolla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.