Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Nuorten median käyttö: Tik­to­kin suosio uu­tis­läh­tee­nä kasvaa no­peas­ti, mutta nuoret myös suh­tau­tu­vat kriit­ti­ses­ti sen luo­tet­ta­vuu­teen

Lahjoitus: Lapin moot­to­ri­kelk­kai­li­jat saivat vielä yhden jun­nu­kel­kan va­ras­te­tun tilalle

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Maine ei parane ky­se­le­mäl­lä

Keminmaa teettää selvityksen maineestaan, kohteena ovat naapurikunnat Kemi ja Tornio. Tuskin kunnan maine sillä paranee, että kysellään naapurista, kun jokainen on nähnyt mihin meillä on jo menty. Keskittyisin virkamiehinä ja päättäjinä kunnan sisäisiin asioihin, kuten palveluihin. Meillä on otettu ohi tehdyn sopimuksen käyttöön hoitajamaksu (11,40 euroa) viitenä käyntikertana, mikä ilmeisesti kompensoi tuloja, jotka jäävät saamatta, kun lääkäriin ei saada aikoja.

Sanotaan, että tieto lisää tuskaa. Sen koin tutustuessani netin kautta kunnan päätöksentekoon koskien hyvinvointitoimen työryhmän talouden tasapainottamisesta tehtyä muistiota (4/29.4.20). Siinä esitetään säästötoimenpiteitä kahdelle seuraavalle vuodelle. Surullisinta on se, että suurin osa kosketti juuri ikäihmisten palveluita.

Tässä suoria lainauksia: Ryhmäkotien toiminta lopetetaan asteittain 2021–2022 aikana. Perhehoitomalli (yksityistetään) otetaan käyttöön tehostetun palveluasumisen rinnalle laajentamaan ikäihmisten palveluvalintaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.