Ukrainan sota: Ze­lens­kyi vaatii li­sä­pa­kot­tei­ta Ve­nä­jäl­le ydin­voi­ma­lan tu­lit­ta­mi­sen vuoksi

Hukkumiset: Joka toisen huk­ku­mi­sen taus­tal­la piilee suo­ma­lai­sil­le tyy­pil­li­nen sairaus

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Lu­ki­jal­ta: Luis­tin­ra­ta Vaa­ran­lam­men ken­täl­le

Vaaranlammen koulu on pois käytöstä, mutta päiväkoti tarvitsee liikuntapaikkoja kuten luistinrataa.
Vaaranlammen koulu on pois käytöstä, mutta päiväkoti tarvitsee liikuntapaikkoja kuten luistinrataa.
Kuva: Anssi Jokiranta

Vaaranlammen päiväkoti sijaitsee alueella, jonka lapsiluku on kasvussa. Vaikka vieressä oleva koulu on tyhjillään, on päiväkodin lapsimäärä lisääntymässä.

Lapsella on oikeus liikkua. Varhaiskasvatussuunnitelman mukaan lapselle tarjotaan mahdollisuus oppia luistelemaan ja hiihtämään ennen kouluikää. Tämä ei toteudu Vaaranlammen alueella, jos ei ole paikkaa, jossa luistella.

Vetoan Rovaniemen liikuntatoimeen ja kaupungin päättäjiin Vaaranlammen päiväkodin lasten ja heidän vanhempiensa puolesta, että järjestätte päiväkodin vieressä olevalle kentälle jään, jossa lapset oppivat luistelemaan. Siinä on valmis kenttä, joka aiemmin talvisin jäädytettiin, ja niin pitää tehdä edelleen. Vaikka koulu muutti pois, luistinrataa tarvitsevat monet lapset.

Luistinrata tarvitaan kevättalven pakkaskaudeksi, pari kuukauttakin riittää. Se ei ole paljon pyydetty, mutta on tärkeää meidän lastemme kannalta.

Korkalovaarassa sijaitsee kaksi luistelukenttää lähekkäin; Jäniksenpolun ja Lompolontien kenttä. Eikö näistä toisen voisi jättää jäädyttämättä ja sen sijaan jäädytetään Vaaranlammen kenttä?

Kirjoittaja Ossi Vuorilampi on eskari-ikäisen isä ja kirjoittaa Vaaranlammen vanhempien puolesta.