Jälkipuinti: Ranua ei saanut pandoja mat­kai­lun ve­to­nau­loik­si, mikä oli lopulta onni

Kolumni: Ruot­sa­lais­nei­ti auttoi ym­mär­tä­mään pa­rem­min ko­ti­kau­pun­kia­ni Ro­va­nie­meä

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Lex Kittilä käyt­töön Ro­va­nie­mel­lä

Pitäisikö lex Kittilä ottaa käyttöön Rovaniemellä, koska kaupungintalolla on hämminkiä lakien tulkinnassa? Helsingin hallinto-oikeuden selkeä päätös siitä, että kaavamerkintä ohjaa kaikkea ja on velvoittava (Airbnb), kuulostaa Rovaniemellä jonkin sortin lakiongelmalta. Mielenkiintoista, ehkäpä joku sieltä voisi avata, mikä on ongelma?

Toinen ongelma näyttää olevan pysäköinninvalvonta. Ei Aallonkatu ole ainut ongelmapaikka. Myöskin Poromiehentiellä, Skandicin kohdalla, on toistuvasti Jätkälle johtava kaista tukossa turistibusseista, joita joskus on risteykseen asti. Missä ovat urheat sinitakit?

Luotettava lähde kertoi, että hälytysajossa ollut ambulanssi ja poliisiauto ovat saaneet pysäköintisakot. Mutta turistibussi ilmeisesti onkin hankalampi laputettava ja balttialainen bussikuski saattaa olla kovinkin lämpenevää sorttia. Ilmeisesti muuta liikennettä häiritsevään pysäköintiin ei tarvitse puuttua, jota varten pysäköinninvalvonta alkuperin oli tarkoitettu?

Tosin kaupunkin puolelta ilmoitettiin, että kaupunkilaisten tulisi olla kärsivällisiä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.