lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

huoltoasemat: Säh­kö­au­to­jen ke­hit­tyes­sä py­säh­tyä tar­vit­see yhä har­vem­min – tar­koit­taa­ko se kuo­le­maa huol­toa­se­mil­le?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Läh­tee­kö lohi ja maa­kun­ta nou­suun?

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto (avi) on kuuluttanut Lapin ely-keskuksen hakemuksen koskien jokiyhtiöiden kalatalousvelvoitteiden päivittämistä. Hakemuksessa esitetään velvoitehoidon painopisteen suuntaamista toimenpiteisiin, jotka edistävät vaelluskalakantojen palauttamista. Käytännössä kyse on toimivasta kalatiestä ja alasvaellusreiteistä ohjausmenetelmineen.

Muistutuksia voivat esittää ne, joiden oikeutta tai etua asia saattaa koskea. Muilla kuin asianosaisilla on oikeus esittää mielipiteensä asiasta. Kirjalliset muistutukset ja mielipiteet voidaan esittää vapaamuotoisesti. Ne on toimitettava viimeistään 10.8.2020 aviin.

Savukosken lausunnossa todetaan: "Savukosken kunta puoltaa Lapin ely-keskuksen hakemusta ja sen hyväksymistä seuraavin lisäyksin: kunta korostaa, että lohen ja vaelluskalojen paluu niiden perinteisille synnyinsijoilleen on sekä kalojen että kunnan elinvoiman kehittämisen näkökulmasta erittäin tärkeää. Kysymys on kunnan elinvoiman lisääntymisestä, matkailun ja verotulojen kasvusta, kiinteistöjen arvojen noususta, yritystoiminnan lisääntymisestä erityisesti matkailusektorilla ja monista muista positiivisista heijastusvaikutuksista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.