Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kroo­nis­tuu­ko korona?

Poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisia toimia. Olemme joutuneet kohtaamaan yhteisen näkymättömän vihollisen, jonka nujertamiseksi olemme valmiita luopumaan, hetkellisesti, jopa perusoikeuksista. Tällaista nöyrtymistä edes ilmastonmuutoksen uhka ei ole saanut aikaan.

Kriiseissä piilee positiivisen muutoksen siemen ja oppimisen mahdollisuus. Parissa viikossa olemme heränneet siihen, kuinka haavoittuvainen yhteiskuntamme on. Vasta nyt huoltovarmuus ja sen ylläpitämisen tärkeys vakainakin aikoina nousevat niille kuuluvaan arvoonsa. Kotimainen ruuan- ja energiantuotanto ovat välttämätön osa poikkeusoloihin varautumista, samoin toimivat keskussairaalat ja terveyskeskusverkostot.

Suomalaiset ovat suhtautuneet uuteen tilanteeseen huolestuen ja huumorillakin. Meillä poikkeustila vertautuu sota-aikaan, kun taas monissa muissa maissa jo pitkään jatkuneeseen terrorismiuhkaan. Siksi suhtautuminen voi muualla olla välinpitämättömämpää ja vaatia kymmeniä tuhansia poliiseja valvomaan liikkumisrajoituksia. Meillä järki ja käytännönläheisyys vielä voittavat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.