Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Pohjois-Ruotsi: Mal­mi­ra­ta aukeaa kuu­kau­sien katkon jälkeen

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Ko­koo­mus se­kai­sin Ro­va­nie­mel­lä

Kokoomus näyttää olevan Rovaniemellä sekaisissa tunnelmissa. Ryhmän sisällä käydään jatkuvaa kiistelyä. Tämä on jo johtanut kahden valtuutetun lähtöön ryhmästä. Sisäinen kärhämä on vienyt puolueelta uskottavuuden. Saamieni tietojen mukaan puolueessa taistelee kaksi ryhmittymää keskenään.

Varsinaisessa kuntapolitiikassa kokoomus on menettänyt uskottavuutensa. Valtuutettu Petteri Pohja piti tarkastuskertomuskeskustelun yhteydessä kokokoomuksen ryhmäpuheenvuoron. Puhe oli todellinen pohjanoteeraus. Hän haukkui irvokkaasti kaikki muut puolueet. Omaa puoluettaan hän ihannoi samaan sävyyn kuin kommunistijohtajat aikoinaan Neuvostoliitossa.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Sanna Luoma yritti paikkailla Pohjan aiheuttamaan vahinkoa (LK 22.6.). Hän väheksyy kokoomuksen vastuuta päätöksenteossa, vaikka käytännössä se on ollut lähes kaikkien strategisesti tärkeiden linjausten takana kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa. Lisäksi valtuustosopimus on kokoomuksen Heikki Autton ideoima juttu, jossa ei ole ollut mitään järkeä. Tätähän arvosteltiin myös tarkastuskertomuksessa. Sopimus ei ole edes valtuuston, vaan pienen porukan hyväksymä paperi, jolla on ollut vessapaperin arvo.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi