pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät hy­väk­syi kiis­tel­lyn saa­me­lais­la­ki­esi­tyk­sen lähes yk­si­mie­li­ses­ti – vas­taa­vaa komp­ro­mis­si­ha­lua toi­voi­si löy­ty­vän edus­kun­nas­ta­kin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Kepun kun­ta­vaa­li­avaus

Petteri Salmijärvi vaatii (LK 19.9.) kaikkea hyvää kaikille velkarahalla. Työn, terveyden ja turvan takaamisella hän perustelee keskustan mukanaoloa punavihreässä hallituksessa.

Maalaisliiton perillisten todellinen motiivi on riittävien valtionosuuksien takaaminen myös tulevaisuudessa pienille, elinkelvottomille kunnille, jotta niissä isännöivät kepulaiset sukulaisineen pysyisivät kunnan leivässä. Kunnan käyttökustannukset/asukas antavat hyvän kuvan toiminnan tehokkuudesta. Sallassa kustannukset ovat 67 prosenttia suuremmat kuin Rovaniemellä ja 31 prosenttia suuremmat kuin Kuusamossa.

Itä-Lapin kuntayhtymän viidessä kunnassa on asukkaita yhteensä 15 800. Tarvitaanko tosiaan viisinkertainen johtaja- ja viranhaltijamiehitys hoitamaan ihmismäärän asioita?

1970-luvulla Moskovan rautatieaseman wc-tiloissa oli töissä kaksi naista. Toinen antoi pätkän paperia ja toinen rahasti kaksi kopeekkaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.