Lukijalta
Mielipide

Lu­ki­jal­ta: Kä­ve­ly­sil­lat tuotava ta­kai­sin Muu­ro­laan

Lapin Ely-keskus ja Rovaniemen kaupunki ovat yksissä tuumin poistaneet kevyet kävelysillat Muurolasta. Tällä ratkaisulla on vaarannettu merkittävästi kylän liikenneturvallisuutta.

Nyt lapset ja huonojalkaiset vanhukset joutuvat kulkemaan vilkasliikenteisen Nelostien laitoja pitkin, koska eivät kykene konttaamaan syvän maantieojan yli kevyen liikenteen väylällä. Tähän mennessä on tapahtunut jo useita vakavia vaaratilanteita.

Muurolan kyläyhdistys vaatii, että kävelysillat on välittömästi palautettava entisille paikoilleen.

Kyläläisen tekemään kysymykseen Ely-keskus on vastannut, että kaikki muut sillat poistetaan paitsi pysäkkien läheisyyteen tehdään liittymät. Vastauksesta ilmenee, että siltojen poistamiseen on päädytty kaupungin ja Ely-keskuksen yhteispalaverissa sekä kaupungin liikenneturvallisuuspalaverissa.

Muurolan kyläyhdistys ihmettelee, että liikenneturvallisuuspalaveriksi nimetyssä kokoontumisessa on päädytty tällaiseen ratkaisuun, joka on liikenneturvallisuuden vastainen.

Ely-keskuksen osalta linja on sinänsä johdonmukainen. Ensin poistettiin kyliltä linja-autopysäkkien katokset ja nyt perään kävelysillat.

Maan hallitus kyllä ajaa voimakkaasti julkisen liikenteen edellytysten kehittämistä ja houkuttelevuuden lisäämistä, mutta Lapin Ely-keskus ei näitä linjauksia ilmeisesti paljon noteeraa.

Ilkka UlkuniemiMuurolan kyläyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja
Liikenneturvallisuuspalaveriksi nimetyssä kokoontumisessa on päädytty ratkaisuun, joka on liikenneturvallisuuden vastainen.