Lukijalta
Mielipide

Lu­ki­jal­ta: Huo­mioi­ta hil­la­mail­ta

Ari Saukko on todennut, että hillaa on tänä vuonna aivan päntiönään.
Ari Saukko on todennut, että hillaa on tänä vuonna aivan päntiönään.

Hilla-aika on kuumimmillaan ja hillaa on nyt ihan kerätä asti. Ei tarvitse tyhjää kauhoa, vaan aina jostain suon tapaisesta marjaa löytyy.

Hillamailla ei tarvitse tänä vuonna olla yksin. Paarmojen lisäksi soilla pörrää todella paljon muita poimijoita. Onneksi nyt hillaa riittää eikä tarvitse kadehtia toisten saaliita. Antaa vain käsien käydä niin astia kyllä täyttyy.

Nyt ei ole hillasoilla näkynyt marjanvälittäjien kutsumia ulkomaalaisia poimija-armeijoita vaan ainoastaan suomalaisia ämpärintäyttäjiä.

Jo viikkoja ennen hillojen kypsymistä marjanvälittäjät narisivat kovaa kohtaloaan, kun tänä vuonna on epätietoisuutta ulkomaalaisten poimijoiden saapumisesta. Onneksi ei ole vielä näkynyt.

Marjanvälittäjien lausunnoista ei ole ollut edes rivien välistä luettavissa, että ostettaisiin marjaa kotimaisilta poimijoilta. On vain voihkittu ulkomaalaisten poimijoiden perään.

"Vuosia välittäjät ovat toitottaneet, etteivät suomalaiset poimi enää marjoja. Se on ihan höpö höpö -puhetta. Menkääpä katsomaan hillamaille."

Vuosia välittäjät ovat toitottaneet, etteivät suomalaiset poimi enää marjoja. Se on ihan höpö höpö -puhetta. Menkääpä katsomaan hillamaille.

Näillä kutsutuilla ulkomaalaisilla poimijoilla on ainoastaan pyritty pitämään marjojen ostohinta luonnottoman alhaalla. Kyllä suomalaiset vielä marjoja poimivat ja jopa myyvätkin. Niistä täytyy vaan maksaa, koska harvalla metsämarjoja ihan pihalla kasvaa. Rahalla saa ja ämpäristä löytyy. Näin se vaan menee.