Onnettomuudet: Moni soittaa po­ro­ko­la­ris­ta ensin tutulle po­ro­mie­hel­le, vaikka pitäisi il­moit­taa hä­tä­kes­kuk­seen – toimi näin, jos ajat poron päälle

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Yritykset: Iissä si­jait­see eri­koi­nen ki­vi­jal­ka­kaup­pa, joka tun­ne­taan ete­läs­sä asti – Yrit­tä­jä­si­sa­ruk­sil­la on edel­leen myyn­nis­sä 10 000 VHS-ka­set­tia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Hoi­ta­jien määrä huo­let­taa

Eläkeliiton Lapin piiri piti koronan takia vasta nyt kevätkokoustaan Rovaniemellä ja hyväksyi muiden kokousasioiden lisäksi kannanoton, jossa se kantaa huolta hoitolaitoksien hoitajien vähimmäismäärästä sekä sen valvonnasta.

Piirin mukaan on hyvä asia, että vähimmäismääristä on viimein sovittu, mutta se ei sinänsä riitä. Vasta lain tinkimätön noudattaminen parantaa hoidettavien vanhusten asemaa. Ministeritasoltakin on todettu, että kyse ei ole ollut siitä, etteikö tiedettäisi, miten asioita pitäisi hoitaa.

Ongelma on ollut siinä, että käytännössä näin ei läheskään aina ole tehty.

Niin sisäisen kuin ulkoa tulevan valvonnan merkitys kasvaa. Samoin on pidettävä huolta siitä, ettei hoitajia oteta laitoksiin joltakin muulta sektorilta, kuten kotihoidosta. Liian moni huonokuntoinen vanhus jää jo nyt oman tai omaistensa hoivan varaan.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita