Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Hoi­ta­jien määrä huo­let­taa

Eläkeliiton Lapin piiri piti koronan takia vasta nyt kevätkokoustaan Rovaniemellä ja hyväksyi muiden kokousasioiden lisäksi kannanoton, jossa se kantaa huolta hoitolaitoksien hoitajien vähimmäismäärästä sekä sen valvonnasta.

Piirin mukaan on hyvä asia, että vähimmäismääristä on viimein sovittu, mutta se ei sinänsä riitä. Vasta lain tinkimätön noudattaminen parantaa hoidettavien vanhusten asemaa. Ministeritasoltakin on todettu, että kyse ei ole ollut siitä, etteikö tiedettäisi, miten asioita pitäisi hoitaa.

Ongelma on ollut siinä, että käytännössä näin ei läheskään aina ole tehty.

Niin sisäisen kuin ulkoa tulevan valvonnan merkitys kasvaa. Samoin on pidettävä huolta siitä, ettei hoitajia oteta laitoksiin joltakin muulta sektorilta, kuten kotihoidosta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.