Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Pääkirjoitus: Vien­ti­alo­jen sopu on hyvä komp­ro­mis­si – lak­ko­ke­vät voidaan vielä välttää

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Ei har­ha­lau­kaus vaan na­pa­kymp­pi

Markku Melaranta väittää (LK 3.9.) kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon ampuneen harhalaukauksen kritisoidessaan vasemmistohallitusta Kaipolan lakkauttamisesta. Kyse ei ole harhalaukauksesta vaan napakympistä.

Suomen vientiyritysten kilpailukyky mitataan globaalissa kilpailussa joka päivä. Menestyäkseen kilpailussa yritysten on pidettävä huoli tuotteidensa kilpailukykyisyydestä koko ajan. Yritysten toimet eivät yksin riitä, koska teollisuutemme kilpailukykyisyys riippuu myös toimintaympäristöstä tuotteiden hintoihin siirtyvistä tekijöistä.

Ylläpitääkseen ja parantaakseen suomalaisen teollisuuden toimintaedellytyksiä kokoomushallitukset ovat viime vuosina alentaneet yhteisöveroa, työnantajan työttömyysvakuutusmaksua ja suhteellisia palkkakustannuksia parjatun kikyn myötä. Lisäksi on tehty kymmeniä pienempiä toimia. Kaikilla toimilla on ollut kiistaton positiivinen vaikutus: investoinnit ovat lisääntyneet ja maahan syntyi 140 000 uutta työpaikkaa edellisellä vaalikaudella.

Suomen historian vasemmistolaisimman pääministerin johdolla toteutetut, teollisuuden kilpailukykyä ylläpitävät ja kehittävät politiikkatoimet loistavat poissaolollaan, samoin työllisyystoimet.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.