Pian kylmenee: Lapissa voi olla ensi vii­kol­la pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Ei har­ha­lau­kaus vaan na­pa­kymp­pi

Markku Melaranta väittää (LK 3.9.) kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon ampuneen harhalaukauksen kritisoidessaan vasemmistohallitusta Kaipolan lakkauttamisesta. Kyse ei ole harhalaukauksesta vaan napakympistä.

Suomen vientiyritysten kilpailukyky mitataan globaalissa kilpailussa joka päivä. Menestyäkseen kilpailussa yritysten on pidettävä huoli tuotteidensa kilpailukykyisyydestä koko ajan. Yritysten toimet eivät yksin riitä, koska teollisuutemme kilpailukykyisyys riippuu myös toimintaympäristöstä tuotteiden hintoihin siirtyvistä tekijöistä.

Ylläpitääkseen ja parantaakseen suomalaisen teollisuuden toimintaedellytyksiä kokoomushallitukset ovat viime vuosina alentaneet yhteisöveroa, työnantajan työttömyysvakuutusmaksua ja suhteellisia palkkakustannuksia parjatun kikyn myötä. Lisäksi on tehty kymmeniä pienempiä toimia. Kaikilla toimilla on ollut kiistaton positiivinen vaikutus: investoinnit ovat lisääntyneet ja maahan syntyi 140 000 uutta työpaikkaa edellisellä vaalikaudella.

Suomen historian vasemmistolaisimman pääministerin johdolla toteutetut, teollisuuden kilpailukykyä ylläpitävät ja kehittävät politiikkatoimet loistavat poissaolollaan, samoin työllisyystoimet.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi