Kunniamerkit: Katso lista Lappiin myön­ne­tyis­tä it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­keis­tä

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Luppo: Arto Köngäs on kip­san­nut lap­pi­lais­ten raajoja yli 30 vuotta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Edun leik­kaus tulee kal­liik­si

Rovaniemen valtuuston enemmistö päätti, että kaupungin henkilöstön kulttuuri- ja liikuntaetu leikataan ensi vuonna nollaan euroon. Enemmistö sortui ideologiseen päätökseen, jossa työntekijöitä kurittamalla saadaan ehkä pieni säästö talousarvioon, mutta pitkässä juoksussa ja kokonaiskuvassa syntyy valtava lovi ja tappio.

Valtuustoryhmämme esitti leikkauksen perumista, mutta hävisimme äänestyksen 40-7. Tukenamme oli vain pari jäsentä vasemmistosta ja sdp:stä sekä yksi keskustalainen. Päätös rankaisee työntekijöitä ja heikentää työhyvinvointia. Kulttuurilla ja liikunnalla on merkittävä vaikutus yksilön terveyteen, joka heijastuu myös työtehtävien hoitoon. Hyvä työnantaja sitouttaa alaisiaan, välittää heidän mielipiteistä ja palkitsee myös aineettomilla keinoilla. Työntekijät ovat avainasemassa tuottamassa kaupunkilaisten palvelut, joten heidän hyvinvointinsa pitäisi olla myös valtuustolle tärkeää.

Leikkaus lisää työpahoinvointia ja sairauspoissaoloja, jotka ovat jo valitettavan suurta. Kaupungin maine työnantajana murenee entisestään, ja se heikentää osaltaan myös vetovoima- ja pitovoimatekijöitä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.