Lukijalta
Mielipide

Lukijalta: Apua – etätyö altistaa mässäilemään

Kirjoittaja on huolissaan omasta ja muiden etäopettajien terveydestä. Toimitus suosittelee päivittämän jääkaapin sisällön.
Kirjoittaja on huolissaan omasta ja muiden etäopettajien terveydestä. Toimitus suosittelee päivittämän jääkaapin sisällön.
Kuva: Teija Soini

Olen huolissani tämänhetkisen poikkeustilan aikana tapahtuvan etäopetuksen opettajan ruokailusta ja mässäilystä. Onko tuloksena ylipainoisuus ja muiden sairauksien esilletulo tämänhetkisen koronahässäkän aikana ja sen jälkeen?

Ainakin allekirjoittaneella on niin sanotusti mopo karannut käsistä ja huoli suuri. Mahdollisesti tähän edellä mainittuun probleemaan voi liittyä ja samaistua muitakin ammatinharjoittajia ja etätyöntekijöitä.

Aamulla normaalisti herättyäni nautin aamupalaa ja päivän mittaan syön erilaisia välipaloja ja herkkuja. On niin helppoa ja lyhyt matka käydä jääkaapilla! Jääkaappi on niin lähellä etätyöpistettä. Tästä ei hyvä seuraa! Olen huolissani itsestäni!

Ehkä propleemani on henkilökohtainen? Miten pitäisin itseni kurissa enkä olisi jatkuvasti jääkaapilla ja herkkuvarmuusvarastoilla ja selviäisin tästä?

Olisiko tähän hyviä neuvonantajaa ammattilaisista, esimerkiksi ravintoterapeutteja tai muilta ravintoasiantuntijoita?

Sain myös hiljakkoin omalta työtiimiltäni samanmoisia huolenaiheita ja kokemuksia. Miten selviämme? Tulisiko meillä kiinnittää asiaan enemmän huomiota ja ottaa itseämme niskasta kiinni?

Olisiko hyvä tehdä päiväjumppaa syömisen sijasta kesken päivän?  Mikä neuvoksi ja avuksi? Apuva!

Oula Jumisko