Lapin Kansa live: Arctic Volley kohtaa lii­gas­sa Jy­my­Vol­leyn – katso huip­pu­len­to­pal­loa suorana kello 18.30

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Yritykset: Iissä si­jait­see eri­koi­nen ki­vi­jal­ka­kaup­pa, joka tun­ne­taan ete­läs­sä asti – Yrit­tä­jä­si­sa­ruk­sil­la on edel­leen myyn­nis­sä 10 000 VHS-ka­set­tia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Luiska kor­jat­ta­va heti

Rovaniemen kaupungintalon luiska on edelleen vaarallinen. Kaupunki on lupaillut korjata luiskan peruskorjauksen yhteydessä eli pahimmassa tapauksessa vasta 2025 tai 2026.

Luiska ei voi olla vuosikausia korjaamattomana. Siitä puuttuvat turvareunus ja johteet. Talvella luiska on jäinen, jolloin apuvälineiden ja lastenrattaidenkin pyörät voivat pudota reunuksen yli ja aiheuttaa vaarallisen kaatumisen. Luiskassa on oltava turvallinen kaide, josta kaupungintalolle menijä voi pitää kiinni. Luiska on korjattava heti ennen kuin suurempia vahinkoja sattuu.

Alvar Aalto-säätiö ei todennäköisesti kiellä väliaikaisratkaisua luiskan korjaamiseksi ennen varsinaista kaupungintalon peruskorjausta – olihan pääoven luiska esimerkiksi koko rokotusajan toteutettu väliaikaisella ratkaisulla. Esteetön Rovaniemi vaatii tekoja puheiden sijaan.

Kirjoittaja kuuluu Rovaniemen vammais- ja kansanterveysjärjestö ry:n hallitukseen.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita