Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

pääkirjoitus: Putinin Venäjä on to­dis­ta­nut ar­vaa­mat­to­muu­ten­sa ja häi­käi­le­mät­tö­myy­ten­sä jo useam­paan kertaan – Suomen on oltava valmis mihin tahansa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lisää sää­tö­ener­giaa

Kun Ounasjoen suojelusta ja Vuotoksen tekojärvihankkeen luopumisesta päätettiin, olosuhteet Suomessa ovat sen jälkeen muuttuneet radikaalisti. On syttynyt Ukrainan sota ja siitä osin johtuva energiapula sekä arvioitua nopeampi ilmastonmuutos. Ne yhdessä ovat muuttaneet elinolosuhteita rajusti, joten silloiset, lainvoiman saaneet päätökset voidaan ja pitää purkaa.

Kysymyksessä on lähinnä laki Ounasjoen suojelusta ja Vuotoksen tekojärvihankkeen hylkäämisestä. Tuskinpa silloisen Ounasjoen suojeluhankkeen vetäjänä ollut Hannele Pokkakaan enää liputtaisi Ounasjoen suojelun puolesta kovinkaan innokkaasti.