Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

pääkirjoitus: Tuu­li­voi­ma tar­vit­see tuek­seen sää­tö­voi­maa, jonka riit­tä­vyys on uhat­tu­na

Lii­ken­tee­seen muu­tok­sia tuu­li­voi­ma­loi­den kul­je­tus­ten vuoksi Ra­nual­la – kul­je­tuk­set alkavat lauan­tai­na ja kes­tä­vät hei­nä­kuus­ta syys­kuu­hun

Erikoiskuljetuksista pisimmät ovat 90 metriä ja leveimmät lähes kuusi metriä. Kuormia ajetaan öisin yhteensä noin 200.
Erikoiskuljetuksista pisimmät ovat 90 metriä ja leveimmät lähes kuusi metriä. Kuormia ajetaan öisin yhteensä noin 200.
Kuva: Vesa Joensuu

Ranuan Keskustiellä tulee olemaan poikkeuksellisia liikennejärjestelyä heinäkuusta syyskuuhun.

Raahesta kuljetetaan tuulivoimaloiden osia Ranuan kautta Posiolle. Posion Murtotunturille viedään kaikkiaan 21 tuulivoimalaa.

Erikoiskuljetuksista pisimmät ovat 90 metriä ja leveimmät lähes kuusi metriä. Kuormia ajetaan yhteensä noin 200. Kuljetukset tehdään öisin.

Kuljetusten takia Keskustieltä on poistettu hillavalaisinpylväät ja osa liikennemerkeistä. Lisäksi on kaadettu kuusi koivua, joiden tilalle on tarkoitus istuttaa uudet syksyllä. Kuljetusten vuoksi myös Hillamarketin risteystä on pitänyt tilapäisesti leventää kuusi metriä.

Ensimmäinen erikoiskuljetus on lauantaina 2. heinäkuuta. Hillamarkkinoiden ja vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen opistoseurojen aikana tuulivoimaloita ei kuljeteta Ranuan kautta.