Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Lii­ken­ne Lapin län­si­ra­jal­la kasvoi

Liikenne Lapin länsirajalla kasvoi Lapin rajavartiolaitoksen mukaan viime viikon aikana.

Liikenne kasvoi länsirajalla Lapin rajavartioston valvomilla rajanylityspaikoilla 42 prosentilla edelliseen viikkoon verrattuna. Rajan ylitti viikon aikana 9072 henkilöä.  Liikenne on silti merkittävästi (89 %) vähäisempää kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Ruotsin vastaisella rajalla, Tornio pois lukien, rajanylittäjistä on suomalaisia ollut 74 prosenttia ja ruotsalaisia 17 prosenttia. Tornion rajanylityspaikan valvonnasta ja tilastoinnista vastaa Länsi-Suomen merivartiosto.

Pohjoisrajalla liikenne oli viime viikolla jopa 95 prosenttia vähäisempää kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna, rajan ylitti yhteensä 2693 henkilöä. Liikenne laski viime viikolla kolme prosenttia edelliseen viikkoon verrattuna.

Norjan vastaisella rajalla rajanylittäjistä oli suomalaisia 35 ja norjalaisia 30 prosenttia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.