Levin rin­ne­yh­tiön huol­to­hal­lis­sa syttyi raju tu­li­pa­lo – alueel­le an­net­tiin vaa­ra­tie­do­te, pak­ka­nen vai­keut­ti sam­mu­tus­töi­tä

Levin rinneyhtiön isossa huoltohallissa syttyi tuhoisa tulipalo sunnuntai-iltana, kerrotaan Lapin pelastuslaitokselta. Alueelle annettiin puoliltaöin vaaratiedote terveydelle vaarallisen savun vuoksi. Lapin pelastuslaitos kertoi puoli kahdeksan aikaan maanantaiaamuna, että vaaratiedote on purettu ja alueella liikkumista ei tarvitse enää välttää.

Päivystävä palomestari Lauri Manninen kertoo, että liekit olivat lyöneet läpi rakennuksen katosta ja halli vaurioitui palossa erittäin pahoin.

-
Kuva: Sami Takarautio / Lukijan kuva

Hallissa oli sisällä muun muassa rinnekoneita ja moottorikelkkoja. Pelastuslaitos pyrki saamaan mahdollisimman paljon kalustoa pois hallista ennen kuin tuli tuhosi ne. Pelastettua saatiin rinteenhoitokalustoa hallista ja sen ympäriltä.

Lisäksi palon eteneminen läheisiin rakennuksiin estettiin. Mannisen mukaan alueella on vierekkäin useita huoltohalleja.

– Lähimmät rakennukset ovat noin kymmenen metrin päässä, joten välitöntä vaaraa ei ole.

Pelastuslaitoksella ei ole tiedossa, että kukaan olisi loukkaantunut palossa. Läheisen hotellin asukkaita siirrettiin varotoimena pois savulta tuoksuvista huoneistoista.

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että napakka 21 asteen pakkanen on vaikeuttanut sammutustöitä. Sammutustöissä on hyödynnetty rinteiden lumetusjärjestelmien vesilinjoja.

Hälytys palosta tuli noin kello 21.30. Paikalle hälytettiin pelastuslaitoksen yksiköitä Kittilästä, Leviltä, Muoniosta, Sodankylästä ja Rovaniemeltä.

Palon sammutustyöt kestivät aamuun saakka. Pelastuslaitos kertoi ennen kahdeksaa, että paikalla ovat käynnissä jälkisammutus- ja raivaustyöt.

Juttua päivitetty kello 6.12: Lisätty tieto vaaratiedotteesta ja päivitetty tietoja palosta.

Juttua päivitetty kello 8.06: Päivitetty tieto siitä, että alueen vaaratiedote on purettu.