Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Levillä ja Yl­läk­sel­lä ei kärsitä lää­kä­ri­pu­las­ta se­son­ki­na –Moni ete­lä­suo­ma­lai­nen lääkäri tulee tal­vek­si tun­tu­riin yh­dis­tä­mään työn ja huvin: "Toin tänne oman läs­ki­pyö­rän"

Lapin tuntureissa murtuu luita nyt joka päivä. Välillä potilaita on niin paljon, ettei tuoleja riitä jokaiselle, mutta kaikki hoidetaan saman päivän aikana. Tunturikeskusten lääkäriasemien koko suurenee kolminkertaisiksi talvella etelästä tulleiden lääkäreiden ansiosta.

Lapin hiihtokeskukset elävät kevään kovimpia sesonkipäiviä, kun tuntureissa on nyt yhteensä jopa kymmeniä tuhansia talvimatkailijoita.

Esimerkiksi Levin ja Ylläksen suurimmissa lääkärikeskuksissa murtumia kipsataan päivittäin. Myös tukielinvaivojen ja infektiotautien vuoksi lääkärillä asioivia riittää, vaikka mitään influenssaepidemiaa ei olekaan päällä ja koronaviruskin on tuttu vain mediasta.

– Aika paljon saa lontoota puhua, mutta hiihtolomaviikolla puhutaan enemmän suomea, kertoo sairaanhoitaja Minna Mäkelä Levin Pihlajalinnasta.

Lääkäreiden määrä kolminkertaistuu Levillä ja Ylläksellä

Kun hiihtokeskuksissa alkaa talvisesonki, lääkäreiden määrä kolminkertaistuu MediYlläksessä ja Levin Pihlajalinnassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.