Pääkirjoitus: Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tar­vi­taan lisää, ja sen vas­tus­ta­mi­nen on vaa­ral­lis­ta po­pu­lis­mia

Viihde: Jope Ite -do­ku­ment­ti on kai­hoi­sa kuvaus ujosta ke­mi­läis­po­jas­ta, jota pii­nat­tiin kou­lus­sa

Kolumni: Po­pu­lis­ti­nen Teemu Selänne pelkää, että kom­ma­ri-Ma­rin vie pihvin lau­ta­sel­ta – näin idolini olikin idioot­ti

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Len­to­mat­kai­lu kasvoi syksyä kohti – Ro­va­nie­men, Kit­ti­län ja Ivalon kentät olivat ko­ti­maas­sa suo­sit­tu­ja

Matkustajamäärissä ollaan yhä kaukana menneistä vuosista.

Finavian lentoasemien matkustajamäärät ovat kääntyneet heinäkuun jälkeen selvään nousuun, selviää yhtiön tuoreista lentoliikennetilastoista. Heinä–syyskuussa matkustajamäärä Finavian lentoasemilla kasvoi yhteensä lähes 90 prosenttia edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

– Matkustusrajoitusten purkamisen ja rokotekattavuuden kasvun myötä ihmiset ovat innostuneet taas lähtemään matkoille, kertoo Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori yhtiön tiedotteessa.

Selkeimmin kasvu näkyy Helsinki-Vantaan lentoaseman luvuissa, jossa matkustajia on ollut syyskuussa parhaimmillaan 20 000 päivässä. Ennen korona-aikaa luku oli 60 000 matkustajaa, mutta alle 400 matkustajankin päiviä on nähty pandemian vallitessa.

Ei vielä viime vuosien tasolla

Suomen kentillä elpymisessä ollaan kuitenkin muita Euroopan lentoasemia perässä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.