Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni

Lauan­tai­vie­ras: Ro­va­nie­mi tuntuu siltä, että täällä on hyvän elämän ai­nek­set

Lauantaivieras on Uusi Rovaniemi -lehden kolumnipalsta, jolla kirjoittaa tällä viikolla Touko Heikkinen. Hän on on vastikään muuttanut Rovaniemelle ja työskentelee tuottajana Tiedekeskus Pilkkeessä.
Lauantaivieras on Uusi Rovaniemi -lehden kolumnipalsta, jolla kirjoittaa tällä viikolla Touko Heikkinen. Hän on on vastikään muuttanut Rovaniemelle ja työskentelee tuottajana Tiedekeskus Pilkkeessä.
Kuva: Jouka Heikkinen
"Odotan uusia innostumisia joka aamu, enkä ole vielä joutunut pettymään."

Olen uusimpia täällä. Tulin töihin ja asumaan, näillä näkymin jäämään. Kirjoitin huomioitani siitä, miltä Rovaniemi on minusta kolmen kuukauden aikana tuntunut. Näkökulmani on nyt toki täysin subjektiivinen ja mainittakoon, että koen iloa uusista vaiheista elämässäni.

Eli Rovaniemi tuntuu…

Ystävälliseltä. Töissä ja vapaalla kohtaamani ihmiset ovat tuntuneet avoimilta ja avuliailta. Olen myös saanut erinomaista asiakaspalvelua ja muuttajan asiat ovat hoituneet näppärästi.

Ystävällisyys on saanut kaupungin tuntumaan vastaanottavaiselta ja houkuttelevalta paikalta. Ilokseni huomasin, että täällä kohtaa monenlaisia upeita ihmisiä ja tuttavuudet muuttuvat nopeasti ystävyyksiksi.

Innokkaalta. Olen tavannut paljon ihmisiä, joista välittyy innokkuutta. Sellaista rehellistä iloa omasta elämästä ja omista tekemisistä. Pienistäkin keskusteluista tulee helposti monipuolisia ja uudet ideat lähtevät versomaan.

Tuntuu jännittävältä asua paikassa, jossa perinteet, innovatiivisuus, kansainvälisyys ja luonnon ääriolot kohtaavat. Odotan uusia innostumisia joka aamu, enkä ole vielä joutunut pettymään.

Liikkuvalta. Pienenä yllätyksenä minulle ovat tulleet laajat liikuntamahdollisuudet ja upeat puitteet. Omaehtoista liikettä luonnossa ja kaupungilla riittää laajalla valikoimalla, lisäksi yhdistyksissä ja seuroissa ohjattua toimintaa tehdään isolla sydämellä.

Tuntuu, että täällä päätyy liikkumaan hyvien esimerkkien kautta ja liikunta on useimpia yhdistävä tekijä.

Luonnolliselta. Luonto on ihan tässä ja läheltä löytyy loputtomiin lisää. Kotipihoilta alkaen on metsiä ja vesiä, joista löytyy pieniä ja suuria seikkailuja. Metsissä saan uusia aistimuksia kasvien muutoksista ja eläinten kohtaamisista aina raikkaisiin pohjoistuuliin.

Olen aina kokenut veden tärkeäksi elementiksi ja nyt tuntuu luonnolliselta, että täällä virtaavat vedet kohtaavat. Ne ovat aina läsnä ja aina muutoksessa sopeutuen uusiin olosuhteisiin.

Ystävällinen, innokas, liikkuva, luonnollinen… hyvinhän täällä menee! Tänään Rovaniemi tuntuu siltä, että täällä on hyvän elämän ainekset. Ja Joulupukki.