Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Las­ten­kir­jois­taan tun­net­tu Ville Hytönen kir­joit­ti to­si­ta­pah­tu­miin pe­rus­tu­van ro­maa­nin "Viron ai­noas­ta kan­ni­baa­lis­ta" – 50 teosta jul­kais­sut kir­jai­li­ja ti­tu­lee­ra­taan usein Suomen tuot­te­liaim­mak­si

Viron maaseudulla asuvan Ville Hytösen tämänvuotisissa teoksissa pureudutaan 80-luvun Neuvosto-Virossa tapahtuneisiin kannibaalisiin murhiin sekä anarkismin aatteeseen.

30 kilometrin päässä Tallinnasta sijaitsee kahden majakan laaksokylä. Alatasangolla on Viron ainoa toimiva puumajakka, kun taas ylempi on maan vanhimpia majakoita. Kylän halki kulkevat soratiet ja puutalojen pihoilla kasvatetaan itse vihanneksia. Kolmesta hiekkarannasta yhtä kutsutaan kyläläisten toimesta salaiseksi rannaksi, jossa joutsenet nukkuvat ja jonka sijaintia ei kerrota ulkopuolisille.

Tällaisessa kylässä asuu suomalainen romaanien, runojen, lastenkirjojen ja tietokirjojen kirjoittaja Ville Hytönen.

– Olin aina pitänyt itseäni kaupunkilaispoikana, mutta silloin kun muutin Tallinnasta kahden majakan laaksoon, niin tuntui, että olisi vaikea muuttaa enää kaupunkiin.

Erityisesti lastenkirjojen kirjoittajana tunnettu Hytönen löi reilu kymmenen vuotta sitten vetoa erään venäläisen kirjallisuuden kääntäjän kanssa, osaisiko hän kirjoittaa lapsille suunnatun teoksen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.