Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lasten- ja nuorten kir­jal­li­suu­den Fin­lan­dia-eh­do­kas­teok­sis­sa kä­si­tel­lään muun muassa jal­ka­pal­lo­maail­maa ja elä­män­tyy­lien mo­ni­muo­toi­suut­ta

Finlandia-palkinnot jaetaan keskiviikkona 29. marraskuuta.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat 2023.
Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat 2023.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnosta kilpailee tänä vuonna kuusi teosta. Kolme teoksista on nuorten romaaneja ja kolme kuvakirjoja.

Yksi ehdokkaista on Jukka Behmin jalkapallomaailmaan sijoittuva romaani Ihmepoika Leon (Tammi). Ted Forsströmin ja Åsa Lucanderin ehdolla olevassa teoksessa Snälla Stella, sluta skälla! (Förlaget / Etana Editions) seurataan iltavilliä koiraa. Kuvakirja on suomenkieliseltä nimeltään Hissun kissun, Hilja! ja sen on suomentanut Johannes Ekholm.

Magdalena Hain kauhuromaani Sarvijumala (Otava) on myös ehdolla palkinnon saajaksi. Anna Elina Isoaron ja Mira Malliuksen ehdolla oleva kuvakirja Kaksi tätiä nimeltä Veera (WSOY) käsittelee elämäntyylien ja perheiden monimuotoisuutta.

Sanna Iston ehdokasteos on nuorten romaani Näkymättömät (Tammi). Meri ja Aleksi Korpelan ehdolla oleva kuvakirja Peloton Peltohiiri – Lumilabyrintti (Otava) sijoittuu talvimaisemiin.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden parhaan teoksen valitsee muusikko ja taiteilija Herra Ylppö.

Finlandia-palkinnot jaetaan keskiviikkona 29. marraskuuta.