kolumni: Mud­dus­jär­ven pa­lis­kun­nan met­säs­tys­kiel­to on tais­te­lu­huu­to

Influenssa: Ro­va­nie­mi aloit­taa inf­luens­sa­ro­ko­tuk­set mar­ras­kuus­sa – aikaa ei voi vielä varata

Tilaajille

Las­kiai­nen on hel­mi­kuun herk­ku­het­ki – täyt­tees­tä ei tar­vit­se nyt kiis­tel­lä, sillä hil­lol­le ja man­te­li­mas­sal­le löytyy uusi vaih­to­eh­to

Pullaa vai pannukakkua, hilloa vai mantelimassaa? Kokeile myös kaupan hyllystä löytyvää valmistäytettä, raakapullia tai minipannareita. Pääruoaksi sopii höyryävä herne-, linssi- tai gulassikeitto.

Jos mantelimassa ei maistu ja hilloakin syöt mieluummin pannarin kanssa, tee laskiaispullien väliin helppo Biscoff-täyte.
Jos mantelimassa ei maistu ja hilloakin syöt mieluummin pannarin kanssa, tee laskiaispullien väliin helppo Biscoff-täyte.
Kuva: Nanna Rintala

Laskiaispulla on suomalaisten ja ruotsalaisten yhteinen herkku. Perinteiselle mantelimassa- tai hillotäytteelle löytyy taas uusi vaihtoehto: nutellojen ja muiden levitteiden hyllystä löytyvä, Wilhelmiina-keksin makuinen Biscoff-tahna sopii laskiaispullan täytteeksi mallikkaasti.

Pannukakku saa uuden muodon, kun se paistetaan ison muffinipellin koloissa. Kuppimainen muoto pitää hyvin hillot ja kermavaahdot sisällään.