Lapset ke­rää­vät roskia ja näyt­tä­vät mallia Ro­va­nie­mel­lä: "Jo yksi kerta pa­ran­taa mail­maa"

Lukijan kuva. Jemina Haahtikari ja Jenny Penttinen keräsivät roskia perjantaina Lapinrinteellä. He toivovat, että muutkin lapset innostuisivat keräämään roskia omasta lähiympäristöstään.
Lukijan kuva. Jemina Haahtikari ja Jenny Penttinen keräsivät roskia perjantaina Lapinrinteellä. He toivovat, että muutkin lapset innostuisivat keräämään roskia omasta lähiympäristöstään.
Kuva: Sunna Aikio

Kevät on sulattanut lumet ja tuonut näkyviin roskat, jotka ihmiset ovat talven mittaan heittäneet maahan. Roskainen ympäristö on saanut lapset toimimaan eri puolilla Rovaniemeä: lapset keräävät roskia itse ja kannustavat myös muita samaan puuhaan.

Lapinrinteellä roskia keräsivät perjantaina 11-vuotias Jemina Haahtikari ja 6-vuotias Jenny Penttinen. Tytöt lähtivät roskienkeruuseen omasta aloitteestaan.

– Tytöt pyysivät lähettämään kuvan lehteen, jos vaikka muutkin lapset ottaisivat mallia roskien keräämisestä, kertoo kuvan ottanut Sunna Aikio.

Tyttöjen mukaan roskien kerääminen on palkitsevaa: tuloksen näkee nopeasti, sillä roskia on paljon.

Tällainen ilmoitus on Korkalovaaran K-Marketin ikkunassa: 

Korkalovaarassa roskankeruutempaus

Korkalovaarassa syntyi roskankeruutempaus, kun Korkalovaaran K-marketin ikkunaan ilmestyi lapsen käsialalla kirjoitettu ilmoitus. Siinä lapset kertovat pitävänsä roskienkeruupäivän kerran viikossa kesäkuun puoliväliin saakka ja kutsuvat myös muita mukaan roskienkeruuseen.

"Jo yksi kerta parantaa mailmaa siltä että meri saastuu. Jos kerran tulet mukaan ei siis ole pakko joka kerta tulla", ilmoituksessa todetaan.

Koronan takia roskankerääjiä ei kutsuta kokoontumaan yhteen, vaan jokainen voi kerätä roskia missä haluaa.

Lasten ilmoituksen innoittamana Korkalovaaran asukasyhdistys järjestää roskienkeruutempauksen keskiviikkona 5. toukokuuta.

Tempauspäivänä kerätään roskia Korkalovaaran alueelta joko itsekseen tai omissa pienissä porukoissa. Yhdistys toivoo, että roskienkeruutempauksesta jaetaan kuvia sosiaaliseen mediaan tunnuksella #roskatonkorkkis.