Kolumni: Ketä vi­ran­omais­ten niu­kal­la tie­do­tus­lin­jal­la Maa­han­muut­to­vi­ras­ton uk­rai­na­lai­sia kos­ke­vas­sa pää­tök­ses­sä lopulta suo­jel­tiin?

Itäraja: Ra­ja-Joo­se­pis­sa rau­hal­li­nen yö, ei ra­jan­ylit­tä­jiä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Lap­pi­lai­sel­la lä­hi­ruual­la on kas­vu­mah­dol­li­suuk­sia – maa­ti­lat voivat lisätä elin­voi­mai­suut­taan lä­hi­ruo­kaan eri­kois­tu­mal­la

Jakelu tapahtuu esimerkiksi maakunnan viiden Reko-lähiruokaringin ja Sodankylän ruokapiirin kautta.

Fanni Suokas (vas.) Tanja Heikka ja Salli Heikka ostivat jäätelöä, kahvia ja kananmunia Tervolan Meän markkinoilta perjantaina. Arctic Ice Cream Factory oy:n omistaja Anna-Riikka Lavia myi heille lähijäätelöä.
Fanni Suokas (vas.) Tanja Heikka ja Salli Heikka ostivat jäätelöä, kahvia ja kananmunia Tervolan Meän markkinoilta perjantaina. Arctic Ice Cream Factory oy:n omistaja Anna-Riikka Lavia myi heille lähijäätelöä.
Kuva: Jussi Pohjavirta

Lapissa lähiruuan käyttö on vielä vähäistä, mutta mahdollisuuksia sen lisäämiseen on. Paikoin eri alueiden Reko-lähiruokarinkien ansioista lähiruokaa myydään hyvinkin. Jalostamalla tuotteita voivat maatilatkin saada lisää elinvoimaa.

– Lappilaiset maatilat pelastaa riittävän ansainnan muodostuminen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.