pääkirjoitus: Kun­ta-alan työ­tais­te­lu on ve­ny­mäs­sä yli kesän, so­pu­jar­ru­na on so­li­daa­ri­suus­va­je

Helatorstai: Tänään vie­te­tään he­la­tors­tai­ta, jolloin "ruo­ho­kaan ei kasva" – mikä se oikein on ja mistä nimitys tulee?

Lap­pias­sa opis­ke­le­va Elina Pietilä pal­kit­tiin

Seppo Selmgren toimi Elina Pietilän sparraajana.
Seppo Selmgren toimi Elina Pietilän sparraajana.

Vuoden 2021 yrittäjä-oppisopimusopiskelijana palkittiin Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon suorittanut Elina Pietilälle.

Suomen oppisopimusosaajat ry:n hallitus ja valintaraati on valinnut oppisopimuskoulutuksen vuoden 2021oppisopimusopiskelijat, -työnantajat, työpaikkaohjaajan sekä yrittäjä-oppisopimus-opiskelijan koulutuksenjärjestäjien ehdotuksista.

Raadin mukaan kilpailu oli tänäkin vuonna kovatasoinen. Kaikki osallistuneet, palkitut ja kunniamaininnan saajat ovat erinomaisia puolestapuhujia oppisopimuskoulutuksen monipuolisille mahdollisuuksille.

Lappian osaamispalvelujohtaja Sanna Laihinen korostaa Lappian oppisopimuspalvelujen vahvaa työtä oppisopimuskoulutuksen järjestäjänä ja oppilaitoksen laajoja kouluttaja- ja yhteistyöverkostoja.

– Tämä on neljäs perättäinen vuosi, kun Lappian oppisopimuspalvelujen toiminta on saanut valtakunnallista tunnustusta eri palkintokategorioissa. Olemme ylpeitä motivoituneista opiskelijoistamme ja kaikista oppisopimustoimijoistamme, kiittelee Sanna Laihinen.

Yrittäjä Elina Pietilä suoritti keväällä 2021 Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon Ammattiopisto Lappiassa oppisopimuskoulutuksella. Pietilän yritys VPE Palvelut tuottaa henkilökohtaisen avustajan palvelua vaikeavammaisille henkilöille palvelusetelimallilla. Päätoiminta-alue on Meri-Lappi, mutta yritys toimii myös Kouvolassa.

– Kun yrityksemme asiakkaiden ja henkilöstön määrä kasvoi, minusta tuli esimies ja koin, että tarvitsen apua, miten olla esimies. Yrittäjille oppisopimus on todella tehokas tapa saada uutta osaamista ja samalla pystyä kehittymään omassa yritystoiminnassaan. Sain suorittaa kaikki näytöt ja tehtävät omassa yrityksessäni, mikä auttoi selkeyttämään oman yrityksen visiota, strategiaa ja myös kehittämään asiakkuuksiamme ja minua itseäni henkilöstöjohtajana, innostaa Elina Pietilä yrittäjiä oppisopimuskoulutukseen.

Johtamisen ja liiketoiminnan erikoisammattitutkinto-opinnoissa Elina Pietilän mentorina ja sparraajana toimi yrittäjyyden, markkinoinnin ja viestinnän ammattilainen Seppo Selmgren.