pääkirjoitus: Suomi juhlii 106. it­se­näi­syys­päi­vään­sä en­sim­mäi­sen kerran puo­lus­tus­liit­to Naton jä­se­ne­nä – sul­je­tun itä­ra­jan takaa on turha odo­tel­la korkean tason on­nit­te­lu­ja

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Juhlapyhä: Lapin Kansa il­mes­tyy it­se­näi­syys­päi­vä­nä vain nä­köis­leh­te­nä ver­kos­sa – seu­raa­va pai­net­tu lehti il­mes­tyy per­jan­tai­na 8.12.

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Lappia ja Ou­to­kum­pu vah­vis­ta­vat yh­teis­työ­tä uu­dis­ta­mal­la kump­pa­nuus­so­pi­mus­ta

Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia, Lappia-Koulutus Oy ja Outokumpu Tornion tehtaat ja Kemin kaivos ovat uudistaneet kumppanuussopimustaan. Sopimus lisää paikallista yhteistyötä. 

– Kumppanuussopimus syventää tiivistä yhteistyötämme ja tuo siihen tunnistettuja uusia tulokulmia. Kumppanuussopimuksen tavoitteena on osaava työvoima, ja tekniikan alojen vetovoima, jotka kytkeytyvät tiukasti koko alueen vetovoimatyöhön, sanoo kuntayhtymän johtaja ja rehtori Virpi Lilja

Lappian ja Outokummun strategisen kumppanuuden käytännön toteutustavat suunnitellaan yhteistyössä vuosittain. Kumppanuussopimuksessa yhteistyö keskittyy sähkö- ja automaatio-, prosessi- sekä mekaanisen kunnossapidon aloille. 

– Näemme, että yhteistyön tiivistäminen pitkäjänteiseksi ja suunnitelmalliseksi luo erittäin hyvät edellytykset kaikkia osapuolia hyödyttävään lopputulokseen, toteaa Outokummun ferrokromiliiketoiminnan johtaja Martti Sassi.

Yhteistyössä noudatetaan Outokummun oppilaitosyhteistyön konseptia, joka lähtee opetuksen sisältöjen kehittämisestä ja työtehtävien opinnollistamisesta työelämän tarpeita vastaaviksi. 

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa