Tähtijuttu: Pa­ja­las­sa laa­jen­ne­taan rau­ta­kai­vos­ta, ja asian­tun­ti­jaa huo­les­tut­ta­vat sen ym­pä­ris­tö­vai­ku­tuk­set Lapin ra­ja­jo­kiin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Tilaajille

Lappi pärjää hyvin am­mat­ti­kor­kea­kou­lu­jen tu­lok­sel­li­suus­ver­tai­lus­sa – mää­rä­ajas­sa tut­kin­toon val­mis­tu­nei­ta on jopa enemmän kuin nor­maa­li­olo­jen vuonna 2019

Lapin ammattikorkeakoulun toiminta ja talous ovat vahvalla pohjalla koronakurimuksesta huolimatta, kertoo Lapin ammattikorkeakoulu tiedotteessaan. Korkeakoulujen tuloksellisuutta kuvaavilla mittareilla se oli vuonna 2021 kokoonsa suhteutettuna maan kolmanneksi paras ammattikorkeakoulu.

Ammattikorkeakoulun välisen tuloksellisuusvertailun tekee vuosittain Viivain Oy Opetus- ja kulttuuriministeriön keräämien tietojen perusteella. Vertailu on osa ammattikorkeakoulujen tilaamaa Osviitta-palvelua.

Suomen 22 ammattikorkeakoulusta Lapin ammattikorkeakoulu on kokonsa puolesta melko tarkasti keskikokoa. Kun ammattikorkeakoulujen koko otetaan huomioon, oli Lapin ammattikorkeakoulu viime vuonna maan kolmanneksi tuloksellisin. Parhaiten pärjäsi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK ja toiseksi sijoittui Kajaanin ammattikorkeakoulu.

Vahvaa yhteistyötä työelämän kanssa

Ammattikorkeakoulujen välinen tuloksellisuusvertailu vuodelta 2021 kuvaa ennen kaikkea sitä, miten joustavasti ne kykenivät mukautumaan poikkeusoloihin

Tuloksellisuusindikaattoreista, eli rahoituksen perustana olevista mittareista, Lapin ammattikorkeakoulu pärjäsi erityisen hyvin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) ulkoisen rahoituksen hankkimisessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.