Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Tilaajille

Lapissa ta­pah­tui vuosina 2016–21 vain kaksi murhaa – Enon­te­kiön kohutun ve­ri­työn tekijä sai hovista lie­ven­nyk­sen tuo­mioon ja on to­den­nä­köi­ses­ti jo va­pau­tu­nut: "Murhan tuo­mit­se­mi­sen kri­tee­ri on varsin korkea"

Tilastokeskus julkaisi elokuun lopulla aineiston käräjäoikeuksien ja hovioikeuksien päätöksistä rikosnimikkeittäin vuosilta 2016–2021.

Aineistosta selvisi, että Rovaniemen hovioikeus on kyseisellä aikavälillä käsitellyt kolme Lapin maakunnassa tapahtunutta henkirikosjuttua nimikkeellä murha.

Yhteistä tapauksille on se, että teoissa käytettiin silmitöntä väkivaltaa sekä teräasetta surmaamistarkoituksessa. Yhdessäkään jutussa ei ollut kytkentää ammattimaiseen tai järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Yksi tapauksista sai aikanaan valtakunnallista julkisuutta osakseen, kahden muun kohdalla huomio jäi pienemmäksi.

Husky-safarin tragedia

Joulukuussa 2016 Enontekiöllä tapahtui verityö, joka oli jäävä synkäksi luvuksi Suomen rikoshistoriaan.

Tekijä ja uhri, tuolloin 36-vuotias tsekkimies ja 26-vuotias skottinainen, olivat molemmat Lapissa sesonkitöissä eräelämyksiä tarjoavassa yrityksessä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.