Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Lapissa tal­veh­ti­vat jout­se­net eivät säi­käh­dä pak­kas­ta –  "Ne pär­jää­vät kun on su­la­paik­ka ja ruokaa"

Lauha talvi ei ole lisännyt Lapissa talvehtivien vesilintujen määrää. Lapissa talven yli olevat linnut ovat tottuneet vuodenaikojen vaihteluun.

Lauhan talven takia vesistöt ovat pysyneet auki monissa paikoissa ympäri Lappia. Lauha talvi ei ole kuitenkaan lisännyt talvehtivien vesilintujen määrää.

– Vesilintujen talvilaskenta päättyi vasta eikä siitä noussut esiin mitään erikoista Lapin osalta, Lapin lintutieteellisen yhdistyksen (Lly) puheenjohtaja Ismo Kreivi kertoo.

Lapissa talvehtii joka talvi joutsenia, sinisorsia ja muita yksittäisiä vesilintuja. Muonion Kutunivassa on talvehtinut joutsenia jo useampana vuonna. Tälläkin hetkellä Muoniossa on viimeisimpien havaintojen perusteella toistakymmentä joutsenta. Kreivi kertoo, että myös Ranualla on toinen joutsenten suosiossa oleva talvehtimispaikka.

– Ne ovat hyviä sulapaikkoja, mistä löytyy ruokaa ja linnut ovat tottuneet niihin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.