Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Koronaseuranta: Ro­va­nie­men mar­jan­poi­mi­jois­ta 40:llä ko­ro­na­tar­tun­ta, Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä 39 uutta tar­tun­taa, Län­si-Poh­jas­sa yh­dek­sän

Pääkirjoitus
Tilaajille

Lapin yrit­tä­jien usko tu­le­vai­suu­teen alkaa palata karmean ko­ro­na­ke­vään jälkeen

Kun Lapin matkailu sekä sen ohessa koko hotelli-, ohjelmapalvelu- ja ravintola-ala seisahtui maaliskuussa yhdessä koronayössä, moni pelkäsi, että edessä on ennen näkemätön konkurssiaalto, josta toipumiseen menee vuosia, ellei vuosikymmeniä. Nyt näyttää siltä, että pelko oli ainakin osittain turha.

Lapin Yrittäjien kolmas "Koronakriisin tilannekuva Lapissa"-kysely kertoo yrittäjien uskon kriisistä selviytymiseen vahvistuneen selkeästi huhtikuulta. Yksi kolmesta uskoo liiketoiminnan palautuvan kannattavalle tasolle jo syksyyn mennessä, lähes kaksi kolmesta ensi talven ja kevään aikana. Vain neljä prosenttia yrittäjistä ei usko liiketoimintansa toipuvan kannattavaksi kriisiajan jälkeen. Kysely toteutettiin 9.–11.6., jolloin yhteiskuntaa oli ehditty jo avata sekä muun muassa ravintola- ja hotellitoiminnan rajoitustoimia lieventää tai purkaa. Kyselyyn vastasi 350 lappilaista mikro- ja pk-yrittäjää palvelujen, kaupan, rakentamisen, teollisuuden ja kuljetusten aloilta.