Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Pääkirjoitus: Ko­ti­mais­ta mar­ja-alaa ra­vis­tel­lut ri­kos­tut­kin­ta on valmis ja siirtyy nyt syy­te­har­kin­taan – mai­ne­hait­ta on jo varma, eikä sen kor­jaan­tu­mi­ses­ta ole takeita

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Lapin ur­hei­lu­opis­ton joh­ta­ja­jär­jes­te­ly on kun­ta­lain vas­tai­nen – vir­ka­teh­tä­viä on jär­jes­tel­tä­vä uu­del­leen

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä on ulkoistanut Lapin urheiluopiston johtajan tehtävät. Kuntalain mukaan julkista valtaa ei voi käyttää ilman virkasuhdetta.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies on todennut Lapin urheiluopiston johtajan tehtävien ulkoistamisen kuntalain vastaiseksi.

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä on ostanut Lapin urheiluopiston toimitusjohtajan/tulosaluejohtajan tehtävät SF Oy:ltä. Tehtäviä hoitamaan valittiin vuonna 2020 Mika Kulmala.

Apulaisoikeusasiamies toteaa päätöksessään, että tehtävää, jossa käytetään julkista valtaa, hoidetaan virkasuhteessa. Sääntö koskee myös kuntayhtymiä.

Rovaniemen koulutuskuntayhtymän johtajan Saija Niemelä-Pentin mukaan Lapin urheiluopiston johtajan tehtäviin kuuluu myös viranomaistehtäviä. Niiden osalta johtajan toimenkuvaa on nyt järjesteltävä uudelleen.

– Ilman muuta meidän täytyy tarkastella tehtävittäin, mitkä voivat jatkossa olla tulosaluejohtajan hoidettavia ja mitkä ei, Niemelä-Pentti sanoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.