kolumni: Kuka sinä olet sil­loin, kun kukaan ei ole kat­so­mas­sa?

pääkirjoitus: Esi­mer­kil­lä on voimaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ri rajaa hen­ki­lös­tön­sä liik­ku­vuut­ta peräti kahden vuoden ka­rens­sil­la – Tehy pitää käy­tän­töä tyr­mis­tyt­tä­vä­nä

Lapin sairaanhoitopiirin ostopalvelusopimuksissa on ehto, jolla se sitoo henkilöstöä itseensä. Ehto voi tulla työpaikan vaihtoa suunnittelevalle yllätyksenä. Hoitajajärjestö Tehy pitää kahden vuoden rekrytointikieltoa räikeänä oikeuksien rajoittamisena. Helsingissä vastaava kuvio on viety oikeuteen.

Lapin sairaanhoitopiiri rajoittaa työntekijöidensä mahdollisuuksia siirtyä yksityisen työnantajan palvelukseen.

Useista sairaanhoitopiirin solmimista ostopalvelusopimuksista löytyy ehto, jonka mukaan yritys ei voi käyttää palvelun tuottamiseen sairaanhoitopiiristä äskettäin irtisanoutuneita työntekijöitä. Rajoituksen kesto on peräti kaksi vuotta.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että esimerkiksi sairaanhoitopiirissä työskentelevä hoitaja ei voi irtisanoutua ja hakeutua töihin sellaiseen yksityiseen yritykseen, joka tuottaa ostopalvelua sairaanhoitopiirille.

Hoitajajärjestö Tehyn juristi Päivi Vanninen pitää tällaista sopimusehtoa suorastaan tyrmistyttävänä. Erityisen järkyttynyt hän on rajoituksen kestosta.

– Palvelun ostaja haluaa sitoa tällä myös entiset työntekijät itseensä. En näe mitään perustetta, miksi aiempi ex-työnantaja haluaa rajoittaa jo kaksi vuotta sitten syystä tai toisesta irtisanoutuneen työntekijänsä työllistymistä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.