Pääkirjoitus: Opis­ke­li­joi­den kou­lu­val­tauk­sia ei pidä nähdä vain va­sem­mis­to­pro­vo­kaa­tio­na

Kolumni: Tal­koi­lu on ur­hei­lu­seu­roil­le voi­ma­va­ra, josta hyö­ty­vät kaikki

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Lapin mat­kai­lu­kup­las­ta on jul­kais­tu en­sim­mäi­nen versio – Pai­kal­li­sia suo­jel­laan siten, että pa­ket­ti­mat­kai­li­joi­den reissu olisi lyhyt ja ohjelma tiivis

Riskienhallintamallin johtovastuu olisi AVI:lla ja Lapin sairaanhoitopiirillä.

Lapin matkailukäytävästä on luotu malli. Lapin matkailuelinkeinon liitto ja Lapin kauppakamarin matkailuvaliokunta julkaisivat torstaina matkailuelinkeinolle ensimmäisen riskienhallintamallin, jolla turvallinen matkailu onnistuisi Lapissa tänä talvena.

Malli on tehty pakettimatkailijoita varten. Sen pyrkimys on mahdollistaa kansainvälinen matkailu Lappiin siten, että koronaviruksen leviämisriskit olisivat minimoitu. Mallia ovat olleet mukana tekemässä LME:n ja kauppakamarin kanssa Lapin liitto, Finavia ja Lapin sairaanhoitopiirin infektiotautien asiantuntijat sekä elinkeinon edustajat.

Julkaistun mallin odotetaan vielä kehittyvän ja tarkentuvan poliittisten päätösten, viranomaisohjeistusten sekä alalta saadun palautteen pohjalta.

Riskienhallintamallin periaate on se, että kokonaisjohtovastuu olisi Lapin sairaanhoitopiirillä ja aluehallintovirastolla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.