Sodankylässä Sattasen kylässä ei ole ollut kauppaa vuosikymmeniin. Nyt sieltä kuitenkin löytyy Lapin Marjojen ja Lapin Gourmetkokkien myymälä. Samalla kertaa kylään tuli ensimmäinen tehdas, kun myymäläpuodin lisäksi uudesta rakennuksesta löytyy tuotantotilat.
Maritta Autio tarjoaa kaskinauris-poropyöryköitä ja pyytää palautetta kehitteillä olevasta tuotteestaan.
– Olen työskennellyt kokkina jo 40 vuotta, ja nyt aivan uuden äärellä. On mielenkiintoista ja mukavaa, kun uudet tilat ja työvälineet antavat mahdollisuuden uusiin haasteisiin. Voin ruveta kehittämään aivan uusia tuotteita, hän kertoo.
Pyörykässä maistuu jo mukavasti molemmat pääraaka-aineet, mutta kokki haluaa vielä jatkaa reseptin kehittelyä. Työn alla on myös erikoisempi hampurilaispihvi.
– En onnistunut siinä vielä.