Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi nuoret eh­dok­kaat edes kam­pan­joi­vat? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Lapin Marjat ja Gour­met­ko­kit pys­tyt­ti­vät So­dan­ky­län Sat­ta­seen kylän en­sim­mäi­sen tehtaan

Poronliha ja marjat jalostuvat upouusissa tuotantotiloissa. Maritta Autio suunnittelee myös valmisruokien valmistusta.

Sodankylässä Sattasen kylässä ei ole ollut kauppaa vuosikymmeniin. Nyt sieltä kuitenkin löytyy Lapin Marjojen ja Lapin Gourmetkokkien myymälä. Samalla kertaa kylään tuli ensimmäinen tehdas, kun myymäläpuodin lisäksi uudesta rakennuksesta löytyy tuotantotilat.

Maritta Autio tarjoaa kaskinauris-poropyöryköitä ja pyytää palautetta kehitteillä olevasta tuotteestaan.

– Olen työskennellyt kokkina jo 40 vuotta, ja nyt aivan uuden äärellä. On mielenkiintoista ja mukavaa, kun uudet tilat ja työvälineet antavat mahdollisuuden uusiin haasteisiin. Voin ruveta kehittämään aivan uusia tuotteita, hän kertoo.

Pyörykässä maistuu jo mukavasti molemmat pääraaka-aineet, mutta kokki haluaa vielä jatkaa reseptin kehittelyä. Työn alla on myös erikoisempi hampurilaispihvi.

– En onnistunut siinä vielä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.