hotellihankkeet: Inariin on suun­nit­teil­la uusi luk­sus­ho­tel­li Juu­tuan­joen rantaan

kolumni: Milloin verinen his­to­ria muuttuu mu­ka­vak­si sa­duk­si?

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat har­joi­tus­ot­te­lus­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Lapin kes­kus­sai­raa­lan laa­jen­nuo­saan haetaan nyt tai­det­ta

Portfoliohaku Lapin ja Pohjois-Pohjaan maakunnassa toimiville taiteilijoille päättyy 20. marraskuuta.

Lapin keskussairaalan taidehankintojen portfoliohaku on suunnattu Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa toimiville ammattitaitelijoille. Portfoliohaku päättyy 20.marraskuuta, ja siitä vastaa taidekoordinaattori Tom Engblom.

Taiteilijavalinnat tehdään portfoliohaun perusteella taiteilijan aiemman tuotannon pohjalta. Taiteilijavalinnoissa kiinnitetään huomiota tekijöiden ammattitaitoon ja ajatusten tuoreuteen.

Taideteokset sijoittuvat keskussairaalan laajennusosien aula- ja taukotiloihin, joissa mahdollisimman monet talon käyttäjistä pääsevät niitä kokemaan.

Taideteosten toivotaan olevan elämyksellisiä ja oivaltavia, inhimillisyyttä viestiviä sekä rakennuksen käyttäjäryhmät ja käyttötarkoituksen huomioivia. Taideteosten ja uudisrakennuksen arkkitehtuurin tulee muodostaa kokonaisuus, jonka osat täydentävät ja vahvistavat toisiaan kiinnostavalla tavalla.

Valitut taiteilijat tai taitelijaryhmät kutsutaan toimeksiantopalaveriin tammikuun alussa, teosehdotukset ja luonnokset esitellään hankintatyöryhmälle helmikuussa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.