Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Lapin kä­rä­jä­oi­keu­des­sa kä­si­tel­lään suurta do­ping­jut­tua – Pimeän verkon kautta myytiin doping- ja huu­mau­sai­nei­ta, osa ri­kok­sis­ta tehtiin Tor­nios­sa

Lapin käräjäoikeudessa luettiin maanantaina syytteet suuressa dopingaineita koskevassa jutussa. Asia käsitellään Lapin käräjäoikeudessa, koska esitutkita on aikanaan alkanut Tornion tullin toimesta ja yhden rikoksesta epäillyn henkilön kotipaikka on Tornio.

Samassa kokonaisuudessa luettiin syytteet salakuljetuksista, törkeistä huumausainerikoksista, lääkerikoksista, törkeästä rahanpesusta, virkavelvollisuuden rikkomisesta, petoksesta ja rekisterimerkintärikoksesta.

Lisäksi kaksi vastaajaa on saanut syytteen tutkinnan yhteydessä paljastuneista ampuma-aserikoksista.

Syytteissä on kyse dopingaineiden ja lääkevalmisteiden maahantuonti-, myynti- ja levitysorganisaation toimista vuosina 2017–2020. Syyttäjän mukaan Suomeen tuotujen ja maassa levitettyjen dopingaineiden määrä on ollut merkittävä.

20 vastaajaa, käsitellään kuukausi

Jutussa on 20 vastaajaa, ja asian käsittelyn arvioidaan kestävän noin neljä viikkoa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.