Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Lapin kan­sal­lis­puis­to­jen met­säs­tys­ra­joi­tuk­set eivät saa hy­väk­syn­tää si­jain­ti­kun­nil­ta: "Pai­kal­lis­ten iki­ai­kai­sia oi­keuk­sia ei pidä viedä"

Metsä-hallituksen suunnittelema esitys metsästys-rajoituksista kansallispuistojen vilkkaimmille retkeilyalueille ei saa hyväksyntää sijaintikunnilta.

Metsähallitus aikoo esittää metsästysrajoituksia kansallispuistojen vilkkaimmille retkeilyalueille. Asiasta kertoi maanantaina Ylen Lapin uutiset.

Ylen haastattelema Metsähallituksen Lapin luontopalveluiden aluejohtaja Jyrki Tolonen sanoo, että rajoituksia aiotaan esittää ainakin Urho Kekkosen kansallispuistoon Saariselän ja Kiilopään alueelle, sekä Oulangan ja Syötteen kansallispuistojen vilkkaimmille alueille.

Metsähallituksen selvitys metsästyksestä kansallispuistoissa valmistuu ensi viikolla. Sitä ennen asiasta ei heru lisätietoja ympäristöministeriöltä.

Selvitys kansallispuistojen turvallisuudesta annettiin ympäristöministeri Krista Mikkoselle (vihr.) jo viime vuoden puolella.

Maastopyöräilijän kuolema käynnisti keskustelun

Julkinen keskustelu metsästyksestä ja kansallispuistojen turvallisuudesta kiihtyi sen jälkeen, kun maastopyöräilijä kuoli metsästysonnettomuudessa Urho Kekkosen kansallispuistossa Savukoskella lokakuussa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.