Uimarannat: Vi­ral­li­nen ui­ma­kau­si alkoi Lapissa lauan­tai­na – yleis­ten ui­ma­ran­to­jen kuntoa ja veden laatua val­vo­taan

Helle: Ju­han­nus­ta vie­te­tään läm­pi­mäs­sä säässä – lauan­tai ja sun­nun­tai ovat osassa Lappia hel­le­päi­viä

Lapin Kansaa jaossa Ivalon Vas­koo­lis­sa

Lapin Kansa on jaossa ilmaiseksi arkipäivisin Ivalon S-market Vaskoolin aulatiloissa keskiviikosta lähtien. Ylimääräisen jakelun avulla pyritään osin korvaamaan sitä, että Postin lakon vuoksi Lapin Kansaa ei arkisin Ylä-Lapissa jaeta.

Lehtien jakelu Vaskoolissa arkisin jatkuu niin kauan kuin lakko jatkuu. Tilaajat saavat lakon aikanakin lauantaisin perjantain ja lauantain lehdet normaaliin tapaan. Lauantain jakeluista vastaa Lapin Kansan oma jakelu, ei Posti.

Lehteä lakon vuoksi vaille  jäävät tilaajat voivat hakea paperisen lehden myös Lapin Kansan toimipisteistä Rovaniemeltä, Kemistä ja Torniosta.

Kaikilla Lapin Kansan tilaajilla on käytössään Lapin Kansan digipalvelut mukaan lukien näköislehti. Mikäli tilaajalla ei vielä ole digitunnuksia, ohjeet niiden luomiseen löytyvät verkosta osoitteesta www.lapinkansa.fi/digihaltuun. Digitaalinen näköislehti on luettavissa kaikkialla jo yöllä heti puolenyön jälkeen.