ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Lapin asema vah­vis­tuu so­ti­las­kar­tal­la, kun hal­li­tuk­sen päät­tä­mä li­sä­ra­ha tulee käyt­töön

Lapin strateginen asema on Puolustusvoimien komentajan kenraali Timo Kivisen mukaan muuttunut. Muutoksen takana on laajempi pohjoisten alueiden merkityksen kasvu. Ukrainan myötä on koko Euroopan turvallisuusrakenne nyt muutoksessa.

Ilmastonmuutoksen myötä ja jään sulaessa pohjoisnavan ympärillä aktiviteetit ja kiinnostus alueeseen vain lisääntyvät. Venäjä aloitti sotilaallisen vahvistautumisen pohjoisessa ja Kivisen mukaan länsimaat seuraavat kehityskulkua.

– Näitten kehityskulkujen kautta me katsotaan, millä tavalla tätä pohjoisen puolustusta jatkossa eteenpäin viedään, Kivinen totesi tutustuessaan Lapin rajavartioston toimintaan Ivalossa.

– Puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen yhteistoiminta sotilaallisen maanpuolustuksen saralla on saumatonta, Kivinen arvioi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.