Koiraurheilu: Ro­va­nie­men Ou­nas­hal­lis­sa riitti säpinää kan­sain­vä­li­ses­sä agi­li­ty­kil­pai­lus­sa – katso ku­va­gal­le­ria

Kolumni: Pi­täi­si­kö yli­su­ku­pol­vis­ta jo­ki­ra­ken­ta­mi­seen liit­ty­vää traumaa lähteä pur­ka­maan so­vin­to­ko­mis­siol­la?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Lapin asema vah­vis­tuu so­ti­las­kar­tal­la, kun hal­li­tuk­sen päät­tä­mä li­sä­ra­ha tulee käyt­töön

Lapin strateginen asema on Puolustusvoimien komentajan kenraali Timo Kivisen mukaan muuttunut. Muutoksen takana on laajempi pohjoisten alueiden merkityksen kasvu. Ukrainan myötä on koko Euroopan turvallisuusrakenne nyt muutoksessa.

Ilmastonmuutoksen myötä ja jään sulaessa pohjoisnavan ympärillä aktiviteetit ja kiinnostus alueeseen vain lisääntyvät. Venäjä aloitti sotilaallisen vahvistautumisen pohjoisessa ja Kivisen mukaan länsimaat seuraavat kehityskulkua.

– Näitten kehityskulkujen kautta me katsotaan, millä tavalla tätä pohjoisen puolustusta jatkossa eteenpäin viedään, Kivinen totesi tutustuessaan Lapin rajavartioston toimintaan Ivalossa.

– Puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen yhteistoiminta sotilaallisen maanpuolustuksen saralla on saumatonta, Kivinen arvioi.

Kenraali Timo Kivinen perehtyi Ivalon rajakomppanian koulutukseen.
Kenraali Timo Kivinen perehtyi Ivalon rajakomppanian koulutukseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.