Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Tilaajille

Lapin alue­hal­lin­to­vi­ras­to kä­sit­te­lee ko­ro­na­ra­joi­tuk­sia tällä vii­kol­la – pää­tök­siä tulossa ai­kai­sin­taan kes­ki­viik­ko­na

Lapin aluehallintovirasto (avi) käsittelee tällä viikolla Lapin koronarajoituksia. Päätöksiä on avin lakimiehen Annina Jauhojärven mukaan tulossa aikaisintaan keskiviikkona.

– Keskustelemme ensin Länsi-Pohjan ja Lapin sairaanhoitopiirien kanssa koronatilanteesta, Jauhojärvi kertoo.

Länsi-Pohjan koronakoordinaatioryhmä kokoontuu yleensä keskiviikkoisin ja Lapin perjantaisin. Jauhojärven tietojen mukaan yhteinen kokous saadaan kuitenkin pidettyä jo keskiviikkona.

– Tiedotamme asiasta mahdollisimman pian. Ymmärrämme, että aihe kiinnostaa lappilaisia, hän sanoo.

Lapissa on edelleen voimassa muun muassa kielto kaikille sisätiloissa järjestettäville yleisötilaisuuksille ja yleisille kokouksille, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.

Avi jatkoi myös tartuntatautilain pykälän 58 d mukaisia asiakkaille ja osallistujille tarkoitettujen tilojen käyttöä koskevia velvoitteita, joilla ehkäistään lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi