Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Län­si­ra­jan val­von­ta: Nuuskaa saa­te­taan tuoda ker­ral­la satoja kiloja, myös tör­kei­tä huu­maus­ai­ne­ri­kok­sia pal­jas­tu­nut

Oulun poliisilaitos, Tornion Tulli sekä Länsi-Suomen Merivartiosto valvovat yhdessä Suomen ja Ruotsin rajaa.

Koronarajoitusten poistuttua rajan ylitysten määrät Suomen ja Ruotsin maarajalla ovat normalisoituneet aikaisempiin määriin.

Poliisin mukaan nuuskaa saatetaan tuoda suuriakin määriä kerralla laittomasti Suomeen, jopa muutamia satoja kiloja  kerrallaan.

Tulli kertoi takavarikoineensa viime vuonna ennätykselliset yli 9000 kiloa nuuskaa.

Oulun poliisilaitos, Tornion Tulli sekä Länsi-Suomen Merivartiosto valvovat yhdessä Suomen ja Ruotsin rajaa. Tällä pyritään puuttumaan erityisesti rajat ylittävän ja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan.

Valvontaiskuissa on kiinnitetty huomiota erityisesti salakuljetusten, veropetosten, huumausainerikosten, ihmiskaupan sekä laittoman maahantulon paljastamiseen.

Viranomaisten yhteisvalvonnassa eli PTR-maaliikennevalvonnassa on paljastettu useita nuuskan salakuljetustapauksia, huumausainerikoksia, rattijuopumuksia ja törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.