Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Län­si-Poh­ja myy kiin­teis­tö­jään – Huu­to­kau­pas­sa eniten kiin­nos­ta­vat lo­ma-asun­not

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on pannut myyntiin neljä kiinteistöään. Muun muassa Keroputaan sairaalan 16 hehtaarin kokoisen maa-alueen ja sillä sijaitsevat rakennukset.
Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on pannut myyntiin neljä kiinteistöään. Muun muassa Keroputaan sairaalan 16 hehtaarin kokoisen maa-alueen ja sillä sijaitsevat rakennukset.
Kuva: Tuulikki Kourilehto

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on laittanut myyntiin kolme kiinteistöä. Keroputaan sairaalaa, Kiinteistö Oy Sairaalanrannan osakekantaa, rantamökkiä Simossa ja lomahuoneistoa Ylläsjärven matkailualueella kaupataan huutokaupat.com-sivustolla.

Eniten tarjouksia ja tarjoajia oli Ylläsjärven loma-asunnosta ja Simon rantamökistä.

Simossa myynnissä on 79,5 neliömetrin rantamökki 1,5 hehtaarin tontin kanssa. Maanantaihin 7.2. mennessä rantamökistä oli jätetty 28  tarjousta, joista korkein oli 61 000 euroa. 15 eri tarjoajaa kävi kilpailua rantamökistä.

Ylläsjärvellä sijaitseva loma-asunto on kelohirsisen rivitalon 59,5 neliömetrin päätyhuoneisto. Maanantaina 7.2. korkein hintatarjous oli 110 000 euroa. Ylläsjärven loma-asunnosta oli eniten kiinnostuneita. 24 tarjoajaa oli jättänyt 45 tarjousta.

Torniossa kaupan on Keroputaan sairaala, hallintorakennus, lämpökeskus ja kuuden asunnon rivitalo sekä noin 16 hehtaarin maa-alue, jolla rakennukset sijaitsevat. Rakennukset ovat valmistuneet vuonna 1960.

Keroputaan sairaalan toiminnot siirtyvät kuluvan vuoden elo-syyskuussa Länsi-Pohjan psykiatriataloon Kemiin.

Tiistaina 8.2. korkein jätetty tarjous oli 9 000 euroa. Tarjouksia oli yhdeksän, tarjoajia seitsemän.

Kiinteistö Oy Sairaalanrannan kaksi kerrostaloa Merikatu 1 ja Merikatu 3 Kemissä  ovat 1955–1956 valmistuneita 7-kerroksisia rakennuksia. Korkein tarjous maanantaina 7.2. oli 100 000 euroa. Kuusi tarjouksen jättäjää on tehnyt kaikkiaan 10 tarjousta.

Kaikkien kiinteistöjen huutokaupat päättyvät 17.2. Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä korkeimman tarjouksen. Lopullisen myyntipäätöksen tekee kuntayhtymän hallitus.