Keskiviikkona ukkostaa: Koko maassa nyt poik­keuk­sel­li­sia hel­tei­tä – ­kes­ki­viik­ko­na etenkin Länsi- ja Luo­teis-Lap­piin luvassa vaa­ral­li­sen voi­mak­kai­ta uk­kos­puus­kia

Kolumni: So­vin­non te­ke­mi­nen on pro­ses­si

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Tilaajille

Läm­min­sa­vu­lo­hi on kesän ku­nin­ga­tar – kokeile sitä in­tia­lais-skot­ti­lai­seen ked­re­gee­hen tai ruot­sa­lai­seen ska­ge­niin

Pienestäkin määrästä savulohta tulee ruokiin roimasti makua. Ei siis ihme, että siitä valmistetut keitot, pastat, risotot, salaatit ja erilaiset tahnat katoavat parempiin suihin alta aikayksikön.

Kedgeree on vähän kuin paistettua riisiä tai riisipyttipannua. Se on savulohen kanssa yllättävän modernin makuinen ruoka, kun ottaa huomioon, että sen juuret ulottuvat kauas siirtomaahistoriaan.
Kedgeree on vähän kuin paistettua riisiä tai riisipyttipannua. Se on savulohen kanssa yllättävän modernin makuinen ruoka, kun ottaa huomioon, että sen juuret ulottuvat kauas siirtomaahistoriaan.
Kuva: Nanna Rintala

Satokauden aikana kannattaa nauttia lohen lisäksi kotimaisista uusista perunoista ja muista kasviksista. Savulohen avulla vanhasta kunnon kesäkeitosta kuoriutuu upea kalakeitto.

Savulohiskagen taas on helppotekoinen tahna, jota sopii tarjota leivän kanssa aterian alkuun. Voit pyöräyttää siitä myös kerrosleivät.