Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Tilaajille

Lämmin elokuu näkyi huk­ku­mis­ten mää­räs­sä – ke­sä­kuu­kau­sien aikana huk­ku­nei­den määrä laski kui­ten­kin sel­väs­ti vuoden ta­kai­seen

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) median välityksellä kerättyjen ennakkotietojen mukaan elokuussa hukkui 15 ihmistä. Kolme hukkumisista tapahtui vesiliikenteen yhteydessä, kolme uidessa ja yhdeksässä tapauksessa tapahtumien kulku ei ole selvillä.

Yhteensä Suomessa on tammi-elokuun aikana hukkunut 71 ihmistä. Näistä kesäkuukausien aikana hukkui 53 ihmistä, mikä on 34 vähemmän kuin kesällä 2021.

– Harvinaisen lämmin elokuu ja lämpimät uimavedet sai ihmiset jatkamaan vesillä ja veden ääressä oleskelua myös lomakauden päätyttyä. Tämä saattaa olla yksi syy, miksi elokuussa hukkumisia oli ennakkotilastojemme mukaan paria viime vuotta enemmän. Kokonaisuudessaan tänä vuonna kesäkuukausina hukkumisia näyttää kuitenkin olleen edellisvuotta vähemmän, vaikka kesä oli tavanomaista lämpimämpi, SUH:n koulutussuunnittelija Anne Hiltunen sanoo tiedotteessa.

– Toivomme tietysti, että viestinnällä ja valistuksella on ollut osuutta hukkumisten vähenemiseen ja ihmiset ovat osanneet huomioida turvallisuutta vesillä aiempaa paremmin.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi