Presidenttivierailu: Sauli Nii­nis­tön ja ken­raa­li­ku­ver­nöö­rin vie­rai­lu voi ai­heut­taa lii­ken­ne­kat­kok­sia Ro­va­nie­mel­lä

Penkkarit tänään: Abit juh­li­vat re­kois­saan useam­man poik­keus­vuo­den jälkeen

Kolumni: Taivas ei ole pu­toa­mas­sa nis­kaam­me

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Lakiin kir­jat­tu omai­suu­den­suo­ja ei suojaa Lapin met­sän­omis­ta­jia luon­to­jär­jes­tö­jen ki­ris­tyk­sel­tä

Kuka päättää siitä, mitä yksityinen metsänomistaja tekee puuomaisuudellaan? Onko se valtio, metsäyhtiö, luontojärjestö vai metsänomistaja itse? Jos veikkasit metsänomistajaa, veikkasit väärin.

Lakiin kirjattu omaisuudensuoja on saanut kyytiä jo aiemmin valtion omistamissa metsissä. Luontojärjestöt, Greenpeacen johdolla, ovat pyrkineet vaikuttamaan enemmän tai vähemmän härskeillä painostustoimilla 1980-luvulta lähtien siihen, etteivät puunostajat osta Metsähallituksen puuta sieltä, missä järjestöjen käytännössä itse määrittelemät luontoarvot täyttyvät.

Viime vuosina järjestöt ovat laajentaneet "tarjous josta et voi kieltäytyä"-toimintansa myös yksityismetsiin. Pahiten se on iskenyt Inarin yhteismetsään, missä hakkuut ovat olleet pysähdyksissä 2 900 hehtaarin alueella jo pari vuotta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.